16 novembre 2016

RECEPTA LO BAJANAT

Sopa cevenola de bajanas "castanhas secadas dins le cleda e pisadas".
Prenetz de bonas bajanas : figaretas, pelegrinas.
Fasetz coire doas oras "mai omens" dins una ola o una caçairola plena d'aiga.
Podetz tanben las faire trempar tota la nuèch ; saran pus lèu cuèchas.
Aquela sopa gostosa se pot manjar natura o i apondre de lach, sustot per los enfants.
Los paisans cevenous i meteaun, de cops, un pauc de vin " aquo s'apèla faire chabrot".
Lo bajanat, força noirissent, èra la noiridura mager dals Cevenous, dempuèi l'auton d'aqui que las castanhas novèlas tombèsson.








2 commentaires:

  1. AQUI OIL ;; la BONNA SOPA DES CASTANHAS.
    Merci Solange de faire revivre cette bonne recette de nos grands-mères.


    RépondreSupprimer

Saisissez votre commentaire dans la zone de texte, Cliquez ensuite sur le bouton "Publier" merci beaucoup